مگنت صنعتی به نوعی ادوات لیفتینگ غول پیکر گفته می شود که از توانایی حمل و جابجایی قطعات سنگین فلزی برخوردار هستند. این مگنت ها با وزن بدنه پایین می توانند به جابجایی آهن آلات بسیار سنگین اقدام کنند.
مگنت صنعتی و ویژگی های آن
مگنت ها در دسته بندی ادوات لیفتینگ قرار دارند و دارای طول عمر بسیار بالا هستند. آنها از طریق ایجاد میدان مغناطیسی می توانند قطعات فلزی را حمل کنند.
بر روی این مگنت ها اهرمی قرار گرفته که از طریق آن آن میدان مغناطیسی قطع و یا وصل می شود.
از این طریق عمل لیفتینگ انجام خواهد شد و بعد از اتمام کار با چرخش مجدد سوئیچ میدان مغناطیسی از بین رفته و جسم آزاد می گردد.
ظرفیت حمل بار مگنت چقدر است؟
مد نظر داشته باشید که مگنت صنعتی برای استفاده در صنعت با ظرفیت های گوناگونی ساخته و به بازار عرضه می شود. در نتیجه ظرفیت آن توسط شرکت سازنده تعیین می شود.
ولی بیشترین ظرفیت مگنت به فلزی که قرار است توسط مگنت لیفت گردد، وابسته است
هر قدر که سطح فلز صاف تر و یکدست تر و ضخامت بیشتری، داشته باشد ظرفیت مگنت افزایش می یابد و در مقابل اگر فلز دارای انحنا باشد ظرفیت آن کمتر می شود.
عوامل موثر بر ظرفیت مگنت
1-ظرفیت اسمی مگنت صنعتی
2-شکل و میزان تخت و مسطح بودن فلز
3-ضخامت فلز
مگنت صنعتی چه مزایا و معایبی دارد؟
مهمترین مزایای مگنت صنعتی قابلیت لیفت اجسام در حال حرکت است.
در نتیجه اتصال آن به جسم مورد نظر بسیار آسان تر از جرثقیل بوده و به زمان کمتری نیز نیاز دارد.
ضمن این که حمل اجسام با وزنه چند تنی تا چندیدن برابر وزن خود دستگاه نیز از دیگر مزایای آن است. ولی این مگنت ها تنها قادر به حمل اجسام فلزی هستند که توسط نیروی مغناطیسی جذب میشوند و دیگر اجسام را نمیتوانند حمل و جابجا نمایند که این موضوع از نقاط ضعف و معایب آنها به شمار می رود.